Retningslinier for deltagelse

463

– i internationale turneringer under DBTUs navn for ungdomsspillere.

ELU har i den forgange uge afvist fem spillere at deltage ved Croatia Open. Fra ELUs side sender vi ikke ungdomsspillere ud til de største tureninger i verden uden en bordtenniscoach. Tre af spillerne deltog ved sommerens UEM og forsøgte ihærdigt at skaffe en coach, men da spillerne i øjeblikket også skal dække alle udgifter til en coach blev det for dyrt for deres budget. I Kroatien er der plads til 230 tilmeldinger efter deadline var der 317 tilmeldte, så vi har som nation et ansvar for at sende vores aller bedste spillere til disse turneringer for ikke at optage pladserne for andre dygtige spillere. Ligeledes handler det om det sportslige niveau, så vi ikke sender for dårlige spillere afsted til disse stærke turneringer. En god retningslinje er, at man altid kun skal tilmelde sig turneringer, hvor man ved, det er realistisk at vinde kampe uanset, hvor på “slangen” stævnet er henne.

ELU samarbejder både med lokalunionerne og Parasport om nogle af turneringerne. Klubber og klubtrænere er også velkomne til at gå sammen om at kontakte ELU så spillerne kan få mulighed for at deltage, forudsat spillerne har niveaet.

Vedhæftet er ELUs turneringsslange – selvom mange er kommet langt i forløbet, så begynder vi også at skimte til om man laver nogle sportslige præstationer ved de udenlandske stævner med fri tilmelding. Der er masser af muligheder for at deltage i disse stævner. Gør man ikke rigtigt det, så er det nok ikke relevant at sende en ansøgning til ELU om deltagelse i ITTF stævnerne endnu.

Det fornemmes fra ELUs side at mange har “glemt” de tidligere retningslinier for deltagelse i internationale turneringer.

Da der ikke er en DBTU ansat på dette felt mere, så er det nu ELU der ansvarlige på området. ELU består af frivillige og vil derfor have planlægning i god tid til alle parters fordel, og så der kan sparres på økonomien i forhold til fly.

Derfor skal man senest 3 måneder før en turnering anmode om deltagelse, således at ELU kan vurdere anmodningerne. ELU ved allerede nu at der kommer turneringer hvor flere vil deltage end Danmark har mulighed for at sende afsted. Derfor kan ELU også bede om en formåls beskrivelse for turen og en general sæsonplan.

Allerede ved anmodningen skal man have en coach på plads. Er der ikke det, afvises anmodningen med det samme. Med en coach menes en bordtennis uddannet  træner med erfaring fra deltagelse i flere internationale turneringer ligesom spilleren skal have været ude og spille andre turneringer.

Krav; Ansøgningen skal sendes til ELU senest 3 måneder før på mail. Se hjemmesiden for mailadresser på ELU.
Coach skal være på plads i ansøgningen inkl. navn og godkendelse fra coach. Det er spilleren/spillerne der dækker alle omkostninger til coachen. Melder coachen afbud, så er der ingen spillere der for lov til at spille og turen aflyses medmindre man kan finde en ny godkendt coach.
Estimat på fly/rejse omkostninger skal også være på mailen så at økonomi ikke kan overraske senere i processen.

Filer: eliteudvalg – turneringsslange