Ungdom

Ungdom:
Det vigtigste er naturligvis, at ungdomsmedlemmer har det sjovt og rart, i klubben og i samværet med de andre spillere, men selvsagt forsøger vi samtidigt at hjælpe alle til at blive bedre bordtennisspillere og udvikle den enkeltes teknik og motorik. Bordtennis er en både teknisk og fysisk krævende sport, som kræver træning og tålmodighed for at blive rigtig god. Alle ungdomsmedlemmer er velkommen til at træne 1, eller flere gange ugentligt – efter interesse og øvrige ugeaktiviteter.

Vi har altid 2 trænere på til samtlige ungdomshold.

Begyndere træner mandag kl. 16-17.30 samt onsdag kl. 17-18.30. Der kan du få en snak med trænerne og prøve at træne med 1 eller 2 gange for at se, om bordtennis er noget for dig, inden du melder dig ind i klubben.

Let øvede træner mandage kl. 17.30-19 samt torsdag kl. 17-18.30. Fredag efter nærmere information.

De bedste ungdomsspillere træner tirsdag kl. 16.30-18.00 (Hold 1 – efter invitation) og kl. 18-20 (Hold 2 – efter invitation)

Pointstævner (ungdom begyndere)
For nye og uerfarne spillere afholdes der på Sjælland en turnering, som går over 5 – 6 lokalstævner samt et finalestævne. Det er en turnering, hvor begyndere får kamperfaring og lærer spillere fra andre klubber at kende. Man spiller alle mod alle i puljer på 5-8 spillere ved hvert stævne. De 2 bedste spillere rykker en pulje op, og de 2 sidste rykker en pulje ned ved næste stævne.
Derved kommer man fortrinsvis til at spille mod spillere af samme styrke som én selv. De 4 bedste resultater i turneringen tæller til finalestævnet, hvor man spiller mod spillere fra andre lokalkredse. Tilmelding og kontakt vedrørende pointstævner varetages af Daniel Strauss, 29 45 58 65.
Det er dog en betingelse, inden du starter til pointstævner, at du kender de mest elementære bordtennisregler, og at du selv kan tælle point.

Holdturnering (hvis du har spillet i 1-2 år)
Holdturneringen for både ungdom og senior starter begyndelsen/medio oktober. Ungdomsspillerne bliver orienteret i september om tilmelding. Hvis du vil spille på hold forventer klubben, at du vil spille på holdet hele vinteren, og at dine forældre vil hjælpe med det praktiske ex. transport til 2 – 3 udekampe.

Stævner (fri tilmelding for alle)
Det er spændende at deltage i stævner, hvor du møder spillere fra andre klubber og udvikler dit spil. Trænerne hjælper dig gerne med vejledning og råd om deltagelse. Se også på vores opslagstavle, hvor du finder indbydelserne og tilmeldingslisterne, som du kan skrive dig på. Alle ungdomsmedlemmer vil løbende blive orienteret om stævner og tilmeldingsmuligheder. Tal også med trænerne. Eller brug selv DBTU’s Bordtennisportal.

For ungdomsspillere vil det være fornuftigt også at tale med forældre om tilmelding, da der er tilmeldingsgebyr og transport til og fra spillestedet. I praksis forsøger man at deles om kørslen. I denne sæson betaler klubben tilmeldingsgebyr for ungdomsspillere i én række ved udvalgte stævner.

I den kommende sæson vil der være tilskuds til flg. stævner for ungdomsspillere
Klubben giver betaling til 1. række, som du tilmelder dig til ved flg. stævner:

  • Grundet COVID-19 og forsamlingsforbuddet er der p.t. ingen stævner

Forældreside:
Som forælder bruges sandsynligvis masser af ressourcer og tid på at på at hente og bringe, støtte, glædes over sejre og bygge op efter nederlag. Men hvordan bakker man bedst op om et barn eller en ung, der er bidt af bordtennis?

Bordtennis Danmark har lavet en informations side, som giver masser af god information og en guide til oprettelse på Bordtennisportalen, som er stedet hvor man kan se resultater, tilmelde sig stævner og meget andet. Vi anbefaler at man opretter en konto, og holder sig orienteret via Bordtennisportalen (link nedenfor).

Brug linket for mere information
Forældresiden:
https://dbtu.dk/dbtus-for%C3%A6ldreside

Bordtennisportalen:
http://bordtennisportalen.dk/User/Home/

God fornøjelse