Årets idrætslederpris går til Lars Høgsberg

0
1675

Lars Høgsberg modtager Idrætslederprisen 2020 på grund af sit store engagement i Gladsaxe Bordtennisklub, som har medvirket til en markant stigning i medlemstallet – især blandt unge.

Gladsaxes borgmester Trine Græse og vinder af Idrætslederprisen 2020 Lars Høgsberg. Foto: Flemming Schiller

Lars Høgsberg er indbegrebet af en dygtig idrætsleder med en energi og drivkraft, som han gavmildt stiller til rådighed for Gladsaxe Bordtennisklub. I 53 år har Lars været medlem af klubben, heraf otte år som tidligere formand, og han er kendt som en af Gladsaxes bedste bordtennisspillere gennem tiderne.

I de senere år har Lars også gjort en ekstraordinær indsats, som har været med til at vende klubbens medlemsudvikling, og i år modtager han så Idrætslederprisen.

Fordoblede medlemstal

Da prisen skulle overrækkes, lagde Gladsaxes borgmester Trine Græse ikke mindst vægt på Lars’ store engagement i bordtennisklubben. Han er nemlig med til at styrke klubbens sociale miljø og kammeratskab – men er også godt i gang med at opbygge et elitemiljø for ungdomsspillere.

– Takket være dig, Lars, er klubbens medlemstal, især blandt de unge medlemmer, steget støt. Klubben var medlemsmæssigt ikke så godt kørende. Men så tog du en ekstra tørn, da klubben for seks år siden flyttede til Gladsaxe Stadion. Du tog fat, og du fik vendt udviklingen. Så i dag er klubben med sine omkring 220 medlemmer dobbelt så stor som dengang, sagde Trine Græse ved prisoverrækkelsen.

Glad for at yde et bidrag

Ved prisuddelingen blev Lars ikke mindst fremhævet for sin store energi og virkelyst, der spiller en vigtig rolle for at sikre klubbens drift og udvikling. Både når han træner ungdomshold, holder forældremøder, skriver nyhedsmails og indlæg på hjemmesiden, har trænerkontakten, holder trænermøder, laver bordtennisture, juleafslutninger og meget andet.

– Først og fremmest er det en stor ære for mig at modtage prisen, og jeg er selvfølgelig glad for, at mit arbejde for klubben bliver påskønnet. Men det er også vigtigt for mig at sige, at det ikke alene er mig, som har æren for, hvor klubben står i dag. Det er nemlig en rigtig velfungerende klub, som jeg er glad for at yde mit bidrag til. Jeg håber, at vi i de kommende år kan give endnu flere unge den glæde og gode vane, det er at dyrke idræt og være en del af foreningslivet. Her har vi i øvrigt et rigtig godt samarbejde med Gladsaxe Kommune – både i dagligdagen, og når vi sammen med Sportsudvalget laver bordtennis i en hel uge og Skole OL. Så jeg siger mange tak for prisen, siger Lars Høgsberg.

Idrætslederprisen uddeles hvert år af Gladsaxe Byråd til en person, der har ydet en særlig indsats på lederplan i en idrætsforening i Gladsaxe Kommune. Med prisen følger 10.000 kroner, en bronzestatuette og et diplom som bevis for udnævnelsen.