Glædelig Jul fra Esben & Taiwan

0
1582

Kære Gladsaxe Bordtennisklub

På den anden side af jorden bor lige nu én af Gladsaxes Bordtennis Klubs spillere, Esben Aksglæde Mortensen. Sammen med sine forældre er Esben nemlig udstationeret i to år til Taiwan, hvor han går på Kaohsiung American School.

Taiwan er en varm tropisk ø på størrelse med Danmark, men med 23 millioner indbyggere. Landet er en blanding af spraglet kinesisk kultur og japansk enkelhed. Det er nemt at bo i Taiwan og særligt i disse Coronatider er Taiwan et rart sted at bo. Esben skal have mundbind på i skolen og metroen, men derudover er alt helt normalt. Erfaringer fra tidligere pandemier har lært Taiwan hurtigt at lukke grænserne mod omverdenen. Der har kun været 550 tilfælde af Corona i Taiwan.

Esben cykler rundt til skole og klaver og går til bordtennis ligesom derhjemme. Esben er virkelig glad for at spille bordtennis på den lokale skole, hvor der spilles på ti borde nede i kælderen for alle aldre, alle ugens dage. Man kan komme så tit det passer én og betaler 50NTD (5kr) per gang.

Andre forhold, bat og måder at holde på battet

Bemærk også den asiatiske måde at holde på battet. Det er utroligt at man kan spille på den måde. Udover at spille med sin far eller gode ven William, får han chancen for at øve med nogle af de lokale, som er virkelige dygtige og hurtige. Det giver sved på panden og god teknisk træning.  Vi har besøgt flere bordtennisklubber i byen og erfarerede, at deres krav om 3 timers daglig træning var lige i overkantet for en dansk teenager. Så Esbens nye klub er perfekt til hans behov.

Her forsøger Esben at fortælle os, at han ligger nr. 1 på ranglisten…….

På billederne kan man se Esbens bordtennis kolleger og Uncle Chen, alias Lars Høgsberg.

Uncle Chen har samme frisure som Lars Høgsberg

Taiwanerne er vældige opfindsomme og har blandt andet bygget pyramider under bordene så bolten altid triller ud og vi har set tagrender langs bordkanterne så bolden triller tilbage til spillerne.

Mange hilsner fra Esben og forældrene Trine og Jesper

PS: Vi kommer hjem til sommer og glæder os til at komme tilbage til Gladsaxe Bordtennisklub.

Mange hilsner fra Jesper og Esben