Min gamle holdkammerat og ven Søren er ikke mere

0
1438

Det var en uendelig trist besked at modtage søndag, at vores mangeårige klubmedlem, og senior & ungdoms holdleder, Søren Bauer-Schäfer ikke er mere. Ufatteligt og alt for tidligt, er han gået bort. Helt uventet var beskeden ikke, fordi Søren har været alvorligt syg, det seneste års tid, og måtte igennem flere operationer. I tilgift fik Søren et par blodpropper i vinter, som satte mange begrænsninger på Søren’s dagligdag. Helt sikkert ikke sjovt for en stor, stærk mand og en sand fighter, at blive så afhængig af andres hjælp, som han blev de sidste måneder.

Min tanker går tilbage til Sørens ungdomsår, hvor han var en entusiastisk divisionsspiller i Gladsaxe Bordtennisklub (se billedet, Søren står helt til venstre), med stor trænings iver, og tilsvarende temperament. Jeg vil savne at høre Søren’s (til tider højlydte) kommentarer, når bolden ikke ville, som han ønskede.Temperamentet var dog altid rettet mod ham selv, når han ikke mente, at han spillede som han kunne (og burde). Til gengæld kunne hele spillelokalet høre med på hans ”udbrud”, som til tider godt kunne forskrække både med -og modspillere, hvis man ikke lige kendte Søren. Sørens spillestil var karakteriseret ved (ofte korte) server uden meget skrue, men til gengæld et voldsomt tryk på både forhånds -og baghåndsspillet, med tyngde bag, når han drev bolden frem. De senere år blev temperamentet mere afdæmpet, men aldrig resignerende og med intakt kampiver og tro på, at han kunne spille lige op mod de bedste. Lige så temperamentsfuld ved bordet, lige så sympatisk og rolig udenfor. I mange år fungerede Søren også som senior og ungdomsholdleder for mange af vores hold i Gladsaxe Bordtennisklub, samtidigt med at han selv spillede på vores førstehold. Jeg har personligt haft fornøjelsen i mange år som holdkammerat, og ven, og nydt fantastisk mange gode trænings stunder, med dril, humor og barske kommentarer – begge veje – en rigtig god ven og kammerat. I de sidste 3-4 sæsoner spillede Søren for Herlev, som han også spillede for i nogle sæsoner i sine tidlige senior år.

Jeg vil savne Søren som holdkammerat, ven og som spiller og leder for Gladsaxe Bordtennisklub. Tak for kampene, Søren. Æret være Sørens minde.

Bestyrelsen og
Lars Høgsberg